18981

FinkTeam "Borg" High End høyttaler

10,2" mid/bass og stor AMT diskant

...................markedets mest unike høyttalerkonstruksjoner

Varenr: 2006330
Alt. varenr: BORG
249 995,-
-+
Bestillingsvare (126 dager)
BeskrivelseTeknisk infoSupport
Beskrivelse

 

FinkTeam BORG

FinkTeam BORG er en av markedets mest unike høyttalerkonstruksjoner, og ble raskt hyllet som en av de mest gjennomførte, og ikke minst, vellydende høyttalere uansett pris. Kun et fåtall høyttalere kan vise til en like gjennomtenkt og nøye utviklet konstruksjon. Dette være seg både akustisk og mekanisk. FinkTeam utviklet BORG for å være en tilnærmet kompromissløs konstruksjon innenfor de rammene som ble satt for høyttaleren. BORG er derfor analysert og vurdert fra alle mulige vinkler og de mest avanserte verktøy ble benyttet under utviklingen. Når FinkTeam i tillegg består av noen av de mest erfarne og best kvalifiserte høyttalerkonstruktørene i verden, blir også resultatet deretter.

Vår vurdering

FinkTeam BORG er et unikt produkt fra en produsent med en erfaring og kompetanse få kan måle seg med. Lyden, byggekvaliteten og justeringsmulighetene gjør at denne fantastiske høyttaleren fort kan bli din siste. Det å lytte til FinkTeam BORG er en noe annen opplevelse enn hva de fleste er vant med. I og med at høyttaleren er en svært velkonstruert toveishøyttaler, har BORG homogeniteten og balansen til en god stativhøyttaler, men den store bassmellomtonen sørger for trøkket og dynamikken fra en større profesjonell monitor. Oppløsning og detaljer er selvsagt på høyde med de beste, men med et fundament og gjengivelse av dynamikk ingen små toveishøyttalere er i nærheten av, uansett pris. Dette gir en skala og troverdighet i gjengivelsen mange hifi-høyttalere mangler.

Det er ikke uten grunn at enkelte har hevdet det er den beste høyttaleren de noensinne har lyttet til.

Diskant

FinkTeam samarbeidet med Mundorf om utviklingen av en egen AMT-diskant til BORG. For å møte den store bassmellomtonen var det et klart behov for en diskant med stort membranareal, og mulighet for å deles lavt i frekvens uten å låte anstrengt og med høy forvrenging. En AMT-diskant har et langt større membranareal enn tradisjonelle diskanter, og diskanten i BORG har et større membranareal enn en 12cm (4") mellomtone. allikevel har diskanten en rekkevidde over 30kHz. Mange timer gikk med for å optimalisere denne flotte diskanten.

Bassmellomtone

I BORG finner du noe så uvanlig som en 26cm bassmellomtone. Ikke akkurat dagligdags i en toveishøyttaler for hjemmebruk. Dette krever ikke bare et høyt kvalifisert designteam, det krever også en bassmellomtone av eksepsjonell kvalitet. Derfor ble det designet en enhet spesifikt for oppgaven i BORG. En lett, men stiv membran av papir sammen med et velbalansert oppheng og lineær motor med lav forvrenging utgjør hovedtrekkene ved denne fantastiske enheten. 

Delefilter

Enhver produsent kan velge høyttalerelementer fra øverste hylle, eller få laget sine egne, men det virkelige beviset ligger i hvordan høyttaleren fungerer som én enhet. Her er delefilteret den viktigste delen av høyttaleren. Ofte ser man potensielt gode høyttalere ødelagt av er mindre godt delefilter. Kostbare komponenter kan heller ikke redde et middelmådig delefilter. Karl-Heinz Fink og teamet hans legger stor vekt på delefilteret og optimal funksjon. Det betyr at de gir seg ikke før høyttaleren både måler og låter så bra som mulig. Et jevnt impedans -og faseforløp er utrolig viktig for å gjøre høyttaleren til en hyggelig last, selv for rørforsterkere.

Delefilteret i BORG gir en rekke muligheter for å justere klangbalansen i høyttaleren. Disse justeringmulighetene kan benyttes alene, eller sammen for å tilpasse høyttalerens karakteristikk til rommets akustikk eller egne lydmessige preferanser. 

Delefilteret har også den unike mulighet for å kunne tilpasses ulike forsterkeres dempingsfaktor. Selv om denne justeringen primært var beregnet for dette formålet, gir det også mulighet for å endre høyttalerens karakteristikk i bassen, dersom rommet er problematisk. 

Kabinett

Kabinettene til BORG er utviklet med tanke på å gi optimale betingelser for det akustiske designet og med minimal negativ påvirkning. De senere års utvikling av høyttalerelementer med lav forvrenging og kraftfulle tilgjengelige simuleringsverktøy, har vært med å avsløre enda tydeligere mekaniske svakheter i kabinetter. FinkTeam har markedets mest avanserte verktøy tilgjengelig for utvikling av høyttalere. Disse brukes

aktivt i alle ledd av utviklingen. Kabinettene er ikke noe unntak. Verktøy slik som Comsol og laservibrometer benyttes for å avsløre eventuelle mekaniske svakheter i alle deler av kabinettet, inkl innfesting for høyttalerelementer, terminalplater, bassrefleksrør osv. Veggene i kabinettet er laget som en sandwich bestående av to lag materiale med viskoelastisk demping imellom. Innvendig består kabinettet av flere Helmholtz resonatorer (kamre) som demper stående bølger uten overdreven bruk av dempemateriale. Dette gjør at FinkTeam har noen av de beste kabinettene på markedet både mekanisk og akustisk.

 

Spesifikasjoner

Frekvensrespons(ekkofri): 41Hz–30kHz, − 6dB / 32Hz–35kHz  –10dB

Gjennomsnittlig impedans: 10 Ohm

Minimum impedans: 6.5 Ohm ved 20kHz

Følsomhet: 87dB ved 2.83V målt ved 1 meter

Forvrengning: Under 0,2% total harmonisk forvrengning ved 87dB

Delefrekvens: 1600Hz

Dimensjoner: 1050 x 300 x 400mm (HxBxD)

Vekt: 52kg pr stk

Finish:BORG kan bestilles i et utvalg standard utførelser, samt valgfri utførelse som spesialbestilling

med tillegg i pris

Teknisk info


Support
18981
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.