20161

FinkTeam KIM Valnøtt/hvit

High End toveis stativhøyttaler

En helt unik og vellydende høyttaler med relativt kompakte dimensjoner. Utviklet av noen av de fremste høyttalerutviklerne i verden og konkurrerer med andre kompakte høyttalere i langt høyere prisklasser.

Varenr: 2006734
Alt. varenr: KIM Walnut-White
99 995,-
-+
1 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
BeskrivelseTeknisk infoSupport
Beskrivelse

FinkTeam KIM

FinkTeam Kim er en fantastisk høyttalerkonstruksjon fra et av de fremste team av høyttalerutviklere i verden. KIM har egenskaper som går utenpå enhver tilsvarende priset toveishøyttaler og overgår selv mer kostbare

konkurrenter. FinkTeam KIM er den 3 modellen som blir lansert under egen merkevare. Høyttaleren er utviklet for å være et rimeligere, og et fysisk mindre alternativ enn den kritikerroste modellen BORG. Samtidig ønsket dem å beholde så mye som mulig av det som gjør BORG til en av de mest bejublede høyttalerne på markedet. Høyttaleren er bevisst designet lav i høyden for å gjøre den lett å integrere visuelt. Det svakt  bakoverlente designet kompenserer for den lave høyden og sørger for en mer riktig lyttehøyde. På tross av sin relativt lave høyde, er ikke KIM en kompakt stativhøyttaler, men det var heller ikke poenget. Høyttaleren er tydelig inspirert av klassiske monitorer med sin brede front. En bred front gir akustisk støtte lenger ned i frekvens enn hva en smal front gjør.

Vår vurdering

FinkTeam KIM følger opp tråden etter den større og mer kostbare BORG. KIM låter ikke som en standard stativhøyttaler slik du finner hos en rekke produsenter. En liten stativhøyttaler kan gjerne låte vakkert på enkel musikk, gjerne akustisk, men mangler ofte fundament og realistisk kropp. Målet med KIM var aldri å presse høyttaleren til å spille de aller dypeste frekvenser, noe svært få, om ingen stativhøyttalere gjør bra uansett. KIM gir fundament, kropp og en dynamikk du veldig sjeldent opplever fra kompakte høyttalere. Dette er rett og slett den mest komplette passive stativhøyttaleren vi har hørt!

Diskant

FinkTeam har igjen valgt en AMT (Air Motion Transformer) til å gjengi de øverste frekvenser. Diskanten er utviklet i samarbeid med Mundorf. AMT har fordelen av stort membranareal kontra andre typer diskanter. Siden FinkTeam benytter større bassmellomtoner i sine toveishøyttalere, enn det som er vanlig, har diskanter basert på AMT-prinsippet vist seg å gi de beste resultater. I KIM oppleves ikke en kunstig tilgjort diskant hvor strategiske løft i frekvenskurven gir følelse av øket detaljnivå og dynamikk. Her får de høye frekvenser riktig mengde trøkk, kropp og klang.

Bassmellomtone

FinkTeam valgte en 22cm bassmellomtone i KIM. I forhold til den mer vanlige 16-18cm bassmellomtonen som normalt benyttes i kommersielle toveissystemer, gir en 22cm ofte mer troverdig fundament og dynamikk i gjengivelsen. Det låter mer som en større høyttaler. Ulempen er at integreringen mot en direktestrålende diskant ofte er vanskeligere for å få en god sammenheng og spredningskarakteristikk.

Delefilter

Enhver produsent kan velge høyttalerelementer fra øverste hylle, eller få laget sine egne, men det virkelige beviset ligger i hvordan høyttaleren fungerer som én enhet. Her er delefilteret den viktigste delen av høyttaleren. Ofte ser man potensielt gode høyttalere ødelagt av er mindre godt delefilter. Kostbare komponenter kan heller ikke redde et middelmådig delefilter. Karl-Heinz Fink og teamet hans legger stor vekt på delefilteret og optimal funksjon. Det betyr at de gir seg ikke før høyttaleren både måler og låter så bra som mulig. Et jevnt impedans -og faseforløp er utrolig viktig for å gjøre høyttaleren til en hyggelig last, selv for rørforsterkere.

Delefilteret i KIM gir muligheter for å justere klangbalansen i høyttaleren. Disse justeringmulighetene kan benyttes alene, eller sammen for å tilpasse høyttalerens karakteristikk til rommets akustikk eller egne lydmessige preferanser. 

Delefilteret har også den unike mulighet for å kunne tilpasses ulike forsterkeres dempingsfaktor. Selv om denne justeringen primært var beregnet for dette formålet, gir det også mulighet for å endre høyttalerens karakteristikk i bassen, dersom rommet er problematisk. 

Kabinett

Kabinettene til KIM er utviklet med tanke på å gi optimale betingelser for det akustiske designet og med minimal negativ påvirkning. De senere års utvikling av høyttalerelementer med lav forvrenging og kraftfulle tilgjengelige simuleringsverktøy, har vært med å avsløre enda tydeligere mekaniske svakheter i kabinetter. FinkTeam har markedets mest avanserte verktøy tilgjengelig for utvikling av høyttalere. Disse brukes

aktivt i alle ledd av utviklingen. Kabinettene er ikke noe unntak. Verktøy slik som Comsol og laservibrometer benyttes for å avsløre eventuelle mekaniske svakheter i alle deler av kabinettet, inkl innfesting for høyttalerelementer, terminalplater, bassrefleksrør osv. Veggene i kabinettet er laget som en sandwich bestående av to lag materiale med viskoelastisk demping imellom. Innvendig består kabinettet av flere Helmholtz resonatorer (kamre) som demper stående bølger uten overdreven bruk av dempemateriale. Dette gjør at FinkTeam har noen av de beste kabinettene på markedet både mekanisk og akustisk.

Spesifikasjoner

Frekvensrespons (ekkofri): 45Hz–23kHz, − 6dB / 35Hz–25kHz -10dB

Gjennomsnittlig impedans: 8 Ohm

Minimum impedans: 5,9 Ohm ved 160Hz

Følsomhet: 86dB ved 2.83V målt ved 1 meter

Forvrengning: 0,2% total harmonisk forvrengning ved 86dB

Delefrekvens: 2200Hz

Dimensjoner: 854 x 300 x 310mm (HxBxD)

Vekt: 25,1 kg pr stk

Finish: KIM kan bestilles i et utvalg standard utførelser, samt valgfri utførelse som spesialbestilling med tillegg i pris

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Varegruppe Lyd-og-bilde


Support
20161
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.