KEEP IT COOL

Kjølebokser - holder mat og drikke kaldt

Skal du ut på en lengre tur kan vi anbefale å ha med en kjøleboks for oppbevaring av mat og drikke! For det er jo ingen ting som er mere digg enn en iskald boks med cola en varm sommerdag. Enda mer digg er det når du bare kan gå bak i bilen å hente deg en medbrakt!

 

Hybrid-kjøleboks

 

Velg riktig kjøleboks med en gang.

I en jungel av produkter er det viktig å gjøre de rette valgene. Og på kjølebokser er det flere faktorer en form og farge som spiller en rolle når valget av kjøleboks skal tas. Den perfekte kjøleboksen kan være forskjellig fra person til person. Nedest på denne siden har vi listet ned noen viktige faktorer du bør tenke over ved valg av kjøleboks.
 

Kort oppsummert:

I et hav av utvalg har vi endt opp med et lite utvalg kvalitetsbokser fra Dometic. Vi har vektlagt evnen til å kjøle, fleksibilitet og brukervennlighet. Da med tanke på bruk i både bil, båt og camping.

Kjøleteknologi – hva er tilgjengelig på markedet

 

På kjølebokser kan du velge mellom fire typer kjøleteknologi: 

 

•    Absorpsjonskjøling
•    Termoelektrisk kjøling
•    Kompressorkjøling
•    Passiv kjøling

 

Hver av de har sine helt særegne fordeler som gjør at de kan anbefales for forskjellige forhold. De viktigste egenskapene ved hver av dem er:

 

Absorpsjonskjøling også kalt gassdrevet kjøling som lar deg holde ting kjølig der de ikke finnes strøm. Boksene er stillegående og har god kjøleeffekt avhengig av omgivelses temperatur.

 

En termoelektrisk kjøleboks benytter strøm og varme for å oppnå kjøling såkalt «peltier-effekt» for å skape en kjølestrøm mellom to forskjellige materialer. Kjølebokser med denne teknologien er de vanligste på markedet i dag. De har ofte lav pris, veier lite. Kjøler selv i skråstilt posisjon, men kan ha STOR variasjon på hvor godt de FAKTISK kjøler 

 

En kompressor kjøleboks er i likhet til kjøleskapet på kjøkkenet ditt gassfylt og kjøles ved å sirkulere gassen gjennom en kompressor. Disse boksene har ekstremt gode kjøleegenskaper selv ved ekstreme omgivelsestemperaturer, lavt strømforbruk.

 

Sist men ikke minst har du passive kjølebokser. Dette er bokser som bør være svært godt isolerte, slik at det hindrer varme fra å slippe inn. 

 

 

Termoelektrisk og absorpsjonskjølte bokser kjøler ned mellom 18 – 30 °C under omgivelsestemperaturen. Dette blir selvfølgelig ikke nok hvis du er i et område der temperaturen når 30 °C eller mer. (typisk inni en bil sommerstid) Derfor kan vi anbefale å gå for bokser med kompressor.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.