Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

DAB  i bilen


Digital Audio Broadcast

DAB oppgradering til bilen

 

Norsk radio digitaliseres.

Regjeringen har besluttet at alle riksdekkende kanaler på FM skal bli slukket regionvis i løpet av 2017. Dette betyr at du vil trenge en digital radio (DAB radio) for å kunne motta de riksdekkende kanalene. Digital radio betyr flere kanaler og mer innhold. DAB er nå tilgjengelig over hele landet, så det er ingen grunn til å vente med å oppgrader bilen din med en DAB mottaker. På disse sidene finner du våre DAB produkter.

 

Hvordan får jeg dab i bilen?

Det finnes flere måter å få dab i bilen! Hvis det finnes muligheter for å bytte ut hele radioen i bilen, anbefaler vi deg å gjøre dette. Men om dette ikke er et alternativ for deg, fortvil ikke. Da har vi et universalt adaptere (aDABter) som enkelt kobles til strøm og antenne, hvor du får dab kanalene inn vi din gamle FM radio. Tekst som kanal og sang informasjon vises i bilen/radioens display, med full kontroll via en diskre plasseringsvennlig trådløs fjernkontroll.

 

Trenger jeg egen antenne?

DAB vindus antenneEttersom at DAB sendes i et mye høyere frekvensområde enn FM er oftest den beste løsningen å bytte ut eller legge til en egen DAB antenne. Her gjelder fortsatt reglene for god gammeldags antenne teknikk, og beste plassering av antennen for best mulig mottak er midt på taket. Men siden de aller fleste vegrer seg for å bore et hull i taket og plassere en antenne i det, finnes det gode alternativ som for eksempel vindusantenner.

Det som er viktig å bite merke i er at de nye digitale signalene du skal ta med for å lytte til DAB sendes med en vertikal vridning. Det vil med andre ord si at hvordan du faktisk monterer antennen har stor påvirkning på signal styrken du klarer å motta. Faktisk så ille at det er signal eller ikke signal.
I praksis vil det si at antenne pisken eller antenne filmen (glassantenner) må stå rett opp og ned.

 


Jeg ønsker ikke å bytte eller ettermontere antenne på bilen min!

I mange biler kan mann benytte seg av det som kalles en DAB splitter for å få inn DAB signaler på din radio. Dette er et adapter som tar ut DAB signaler fra FM antenne systemet som sitter i bilen. Det kan nesten beskrives som et delefilter hvor de høye frekvensene blir sendt til Diskanten (i dette tilfelle DAB signaler) og hvor de lave frekvensen sendes til mellomtonen (i dette tilfelle FM signaler) DAB sendes i frekvensbåndet 174 – 240Mhz og FM sendes i 87 – 108MHz. For at en DAB splitter skal fungere optimalt for FM og DAB, er du avhengig av at bilens antenne klarer å ta med frekvenser fra 87 – 240Mhz.

Fjern alle
Velg visning:
Filtrer listen etter egne kriterier
Sortèr på:
Sortèr på: