Velg kategori:
DAB (4)
Sortèr på:

DAB antenne-splitter

Ved å benytte din gamle antenne sammen med en antenne splitter, kan du motta signalene en DAB mottaker trenger for å lytte på radio kanaler kringkastet digitalt. Antenne splitteren sørger for å rute de digitale signalene til DAB mottaker og analoge signal til FM mottaker.

Pris Du sparerAntall  
2004918 Bilstereo2004918 ACX - Aktiv DAB+ antenne splitter DAB +20dB, AM/FM +2dB m/splitt funksjon
Varenr:  2004918
Lagerbeholdning:
100+ på vårt lager i Kristiansand (Norge)
726,-
2004954 Bilstereo4918DAB-kit ACX - Antenne / aktiv splitter KIT DIN, DAB+ splitter, antennepisk M5/M6
Varenr:  2004954
Lagerbeholdning:
100+ på vårt lager i Kristiansand (Norge)
935,-
2005023 Bilstereo4918DAB-kit m/fakra ACX - Antenne / aktiv splitter KIT m/fak Fakra, DAB+ splitter, antennepisk M5/M6
Varenr:  2005023
Lagerbeholdning:
7 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
968,-
2005248 Bilstereo ACX - Splitter KIT fakra inn/ut DAB antenne og aktiv splitter
Varenr:  2005248
Lagerbeholdning:
19 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
1 089,-
2003547 BilstereoDAB FM splitter Antenne adapter FM-DAB splitter DIN 150 inn/ut + SMB ut for Passiv Ant.
Varenr:  2003547
Lagerbeholdning:
6 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
605,-
2004958 BilstereoKAE-DAB1G6 Antenne splitter FM/DAB til VW Golf 6 Plug and play
Varenr:  2004958
Lagerbeholdning:
3 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
995,-
2004772 BilstereoKAE-DAB1G7 Antenne splitter FM/DAB til VW Golf 7 Plug and play
Varenr:  2004772
Lagerbeholdning:
11 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
995,-
2004996 Bilstereo151000-30 Antennesplitter FM/DAB+ Aktiv DIN inn/ut til passive ant.
Varenr:  2004996
Lagerbeholdning:
15 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
670,-
2004087 Bilstereo2002-10 DAB/DAB+ Splitter m/forsterker (Fakra) DAB splitter til aktiv/passiv FM antenne
Varenr:  2004087
Lagerbeholdning:
8 på vårt lager i Kristiansand (Norge)
847,-
 

Artikkel fra elektronikkfirlaget.no

DAB antenne system med pisk og splitter vist av Roy Hangeland

Pisk liv i DABen

Mange hevder at det er dårlig dekning på DAB-nettet. Men det er ofte feil. Det er antennene som er for dårlige. Eksperter sier at bilens gamle, utvendig FM-piskantenne i kombinasjon med et nytt norskutviklet produkt, er det som gir optimale DAB-forhold.


Av: Bjørn Øyvind Andersen 21/10-2017 
De velkjente FM-piskantennen kommer til heder og verdighet igjen. På de aller fleste biler har den jo allerede en flott og effektiv plassering. Den bør utnyttes!
 
Utvendige antenner er alltid bedre enn innvendige, også for DAB. Spesielt bra er det om de monteres på biltaket.
 
Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM), som blant annet har ansvaret for markedskontroll av teleutstyr, støtter dette. I deres test av DAB antenner og mottakere for bil, heter det: “Piskantenner har generelt sett best ytelse, men de fleste glassantenner gir også god dekning”.
 
Et norsk firma med eksperter på antenneteknologi har tatt konsekvensen av dette. Sammen med Audiocom AS fra Kristiansand har Switchon AS utviklet en ny DAB-splitter med forsterker som skal monteres mellom den gamle FM-pisken på bilen, og den nye DAB-radioen/adapteret. Løsningen kan monteres i de fleste biler. Teknologien er spesielt tilpasset norske forhold.
 
ACX DAB-antenneløsning er nykommeren døpt. Med en slik får man alltid ha nær optimale mottaksforhold for DAB, FM og andre bølgebånd. Like godt som, eller bedre enn før. Som bonus slipper man en del av de praktiske og estetiske utfordringene som alternative DAB-løsninger har.
 
- ACX DAB-antenneløsning skal ikke koste så mye heller, legger Roy Hangeland fra AudioCom til. Beregnet utsalgspris vil ligge i sjiktet 6-800 kroner. Er man litt hendig, kan man montere løsningen selv.
 
Rundt halvparten av DAB-antennene som selges er en slik som skal limes på et vindu. Det er flere ulemper ved det.
Ofte er det eneste praktiske stedet å montere en slik antenne i frontruta. I dag er det vanlig å ha varmetråder, solfilter eller vamereflekterende elementer. Slikt legger en demper på mottaksforholdene, bokstavlig talt.
I tillegg må du kjøpe ny antenne og kanskje monteringssett dersom ruta av en eller annen grunn må byttes.
Og da har vi ikke nevnt at slik montasje også reduserer sikten og kompliserer renhold.
 
Sist men ikke minst bør alle radioantenner monteres så nær loddrett som mulig. Det er komplett umulig å få til i frontruta på de fleste biler.
 
ACX DAB-antenneløsning vil være på markedet fra midten av mai 2017, og selges gjennom faghandel og nettbutikker.

 


 

DAB antenne-splitter

Ved å benytte din gamle antenne sammen med en antenne splitter, kan du motta signalene en DAB mottaker trenger for å lytte på radio kanaler kringkastet digitalt. Antenne splitteren sørger for å rute de digitale signalene til DAB mottaker og analoge signal til FM mottaker.

 

Stort frekvens område.

For biler som kun er original utstyrt med en FM radio, sitter det på bilen et antenne system som er designet for å motta frekvensområde mellom 86 - 108MHz. For å ha glede av digital radio kringkasting må antenne systemet kunne lytte til frekvensområde mellom 174 - 240MHz. Dette er i utgangspunktet et frekvensområde som ligger mye høyere i frekvens en hva bilens antenne er designet for. Så hvor vidt kan benytte en antenne splitter alene er begrenset til hvor vidt antenne systemet klarer å lytte til det øvre frekvensområde.

 

Modifisering

Skal det etter monteres en DAB mottaker i bilen, ønsker du best mulig radio mottak til denne. Da vil en utvending antenne på taket være den beste løsningen. Over 50% av bilparken i dag har allerede en utvendig antenne som i mange tilfeller vil kunne benyttes til å motta digital radio med. På et antenne system er det de siste delene på antennen (antenne pisk, fot og eventuell elektronikk) som er den avgjørende faktoren hvor vidt antennen kan lytte til frekvensområde DAB kringkastes. Kabelen mellom radio og antenne er en standard koaxialkabel som ei vil ha problemer med å overføre hele frekvens området. Ved å koble inn en antenne-splitter på antennekabelen, fordeler mann de to frekvensbåndene ut i hver sin kobling. En til DAB og en til FM. En antenne-splitter alene inn i systemet er ikke alltid en god løsning. For biler hvor antennepisk kan skrues av, anbefaler vi alltid å bytte ut denne til en pisk som er designet for å motta frekvensområdet DAB kringkastes i.

 

I all hovedsak består et antenne system av en pisk, en fot og en antenne kabel mellom fot og radio. Hvis antenne systemet har et frekvens filter, sitter dette stort sett i antennefoten. I tilfeller er det en del spesialister om som kan hjelpe deg med å ta bort filter og på den måten få en fullgod antenne løsning for DAB og FM sammen med antenne-splitter.

 

 


 

Kan jeg benytte den gamle antenne på bilen til å motta DAB signaler med?

 

Svaret på spørsmålet er delt. 

 

På biler med utvendig pisk antenne, vil det stort sett være mulig å motta gode DAB signaler med*. Med en modifikasjon av selve pisken og bruken av en antenne-splitter bygger du om din gamle bilantenne til å kunne lytte til DAB signaler

 

En DAB antenne-splitter er en antenne adapter som splitter ut DAB signaler fra bilens originale FM antenne system. Det kan nesten beskrives som et delefilter hvor de høye frekvensene blir sendt til Diskanten (i dette tilfelle DAB signaler) og hvor de lave frekvensen sendes til mellomtonen (i dette tilfelle FM signaler) DAB sendes i frekvensbåndet 174 – 240Mhz og FM sendes i 87 – 108MHz.

 

* For at en DAB splitter skal fungere optimalt for FM og DAB, er du avhengig av at bilens antenne system klarer å lytte til hele frekvens område fra 87 til 240Mhz.

 

Har bilen din et antenne system som sitter i bilens vindu, blir bruken av antenne splitter straks litt mer komplisert. Til Volkswagen finnes det noen få løsninger hvor kan benytte antenne-splitter, mens resten av bilparken men samme type antenne dessverre faller utenfor muligheten.

 

 

Biler utstyrt med haifinne antenne-system har bruken av antenne-splitter gitt dårligere resultater. Så dårlig at vi ikke vil anbefale bruken av antenne-splitter på haifinne antenne systemer 

 

 

Sammen med en DAB antenne-splitter vil du trenge et DAB-  adapter/radio for å kunne lytte til de nye digitale radiokanalene.

Se vår utvalg dab radioer og dab adaptere.

 

  

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.