Lydprosessor

En lydprosessor har som formål å endre tilførte lydsignaler. Dette kan gjøres enten analogt eller digitalt. Tidligere var det mest vanlig med analoge lydprosessorer, men etter hvert som digitale prosessorbrikker har blitt svært kraftige og rimelige, har digitale lydprosessorer (DSP) overtatt mer og mer.

Fjern alle
Velg visning:

Lydoptimalisering

En lydprosessor gir en rekke muligheter for optimalisering av et lydsystem i et kjøretøy, og i forhold til fleksibilitet er digitale lydprosessorer overlegne. Her kan du sette opp delefrekvenser, fase, tidskorrigering, utjevning og tilpasning av frekvenskurven osv. Alt dette er nyttige funksjoner for å optimalisere lyden i et miljø som i utgangspunktet er svært lite egnet for lydgjengivelse, og hvor man som oftest må montere høyttalere på lokasjoner som ikke er optimalt for lyden. 

 

Oppgradering av originalt lydsystem (OEM)

En digital prosessor gir enorme muligheter, og er ikke noe som kun er forbeholdt entusiastene. Tidligere var det mest vanlig å benytte en lydprosessor for å optimalisere lyden i en vanskelig bilkupé, men i dag brukes det like gjerne for å oppgradere et originalt (OEM) lydsystem. Originalsystemer består ofte av flere ulike signaler som må summeres og korrigeres dersom man ønsker å oppgradere med bedre forsterkere og høyttalere som er tilgjengelig på ettermarkedet. Med en DSP som også har mulighet for å motta signaler fra original hovedenhet, vil lydsystemet oppleves akkurat som et originalt system, men med vesentlig forbedret lydkvalitet.

 

DSP-forsterker

De senere årene har en rekke produsenter utviklet forsterkere med innebygget DSP. Dette er svært fleksible produkter som ofte er plassbesparende og gir både utmerkede muligheter for optimalisering av lyden og er fleksible i forhold til integrering i et originalt system.

 

Brukervennlighet

Tidligere var de fleste digitale lydprosessorer tungvinte å bruke, og det var vanskelig å få oversikten over innstillinger. I dag er brukervennligheten langt bedre, og du kan ofte justere fra datamaskin, nettbrett, eller til og med smarttelefon. Disse mulighetene gir full oversikt. Noen DSP tilbyr også automatisk oppsett ved hjelp av kalibrert mikrofon.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.